menu

Welkom bij de verzorgingstips

Onze producten zijn verzorgd door experts, dit betekend dat de bloemen die te zien zijn optimaal zijn verzorgd.
Om een soortgelijk effect te krijgen zult u tijd en energie in uw planten moeten steken.

  • Alleen door onze tips op te volgen krijgt u het gewenste resultaat
  • Huyskweker producten zijn nodig om het gewenste resultaat te bereiken
  • Voor verdere tips of toelichting kunt u bij één van onze medewerkers terecht

Potgrond

De structuur van de potgrond bepaalt de hoeveelheid water en lucht die voor de wortels beschikbaar is. Wortels gebruiken naast water en voeding namelijk zuurstof voor de groei van het wortelstelsel. Gaat het in de pot goed dan ziet u dat terug aan de uitbundige groei en bloei. Goede potgrond wordt niet hard en u krijgt er geen vuile handen van!

Huyskweker plantenvoeding

Deze meststoffen zijn samengesteld uit onmisbare voedingselementen. Dit geeft zomerbloeiers kracht om moeiteloos door te bloeien tot in het najaar.

Watergift

Het enige wat u hoeft te doen, is het reservoir regelmatig bijvullen. Krijgt de plant teveel water, dan laat de bak het overtollige water weglopen.
Zodra de bovengrond afdroogt of de pot voelt licht aan vult u weer bij, afhankelijk van de weersomstandigheden is de behoefte aan water verschillend, dit moet u even leren. Let wel op dat een plant in een hangpot, balkonbak of terrasbak tijdens regen nooit voldoende water krijgt, de plant staat immers als een paraplu bovenop de pot/bak!

Huyskweker Buitenzorg kan u hierin adviseren, het is niet moeilijk. Zo heeft uw plant het altijd naar zijn zin en beloont hij u met een volle bloei!

Zon of schaduw

Eenjarige planten zijn planten die slechts één leven. Deze planten worden in het voorjaar gepoot en bloeien de hele zomer overdag. Sommige soorten bloeien maar door, bij andere moeten de uitgebloeide bloemen worden verwijderd om de bloei te stimuleren. Veel eenjarige bloeien gewoon onverminderd door tot aan de eerste nachtvorst. Het zijn dus hele dankbare planten. Vooral voor in bakken op het terras of voor in de hanging-basket zijn ze zeer geschikt. Eenjarige doen het vooral heel goed in de volle zon, soms ook in de half schaduw.

Temperatuur

Het woord ‘eenjarige’ zegt het al: zomerbloeiers zijn niet vorstbestendig en je kan ze ook niet overhouden in de winter. Maar het leuke is: zomerbloeiers bloeien maandenlang achter elkaar rijkelijk door, in tegenstelling tot vaste planten die vaak een bloeiperiode hebben van maximaal drie maanden. Van eind april tot zelfs eind september kan je plezier hebben van eenjarige zomerbloeiers.

Hou tot de ijsheiligen (13,14 en 15 mei) het weer in de gaten en zorg ervoor dat de zomerbloeiers binnen staan als het ’s nachts gaat vriezen. Vanaf half april zijn de eerste eenjarige zomerbloeiers te koop bij ons in de kwekerij.

Veelgestelde vragen

Ik zie van grijze vlekken op het blad zitten. Wat kan ik hier tegen doen?

Wij noemen dat meeldauw (grauwe schimmel).Dit ontstaat vaak tijdens warme vochtige weersomstandigheden. Of als een plant te weinig zon krijgt. Petunia’s zijn hier het meest gevoelig voor. Heb je een mooie zomer dan zijn ze prachtig, missen we dat, dan is het weleens lastig.

Behandelen is noodzaak.

Heeft u er niks tegen in huis neem dan even contact op. 

Er zitten beestjes op mijn planten. Wat kan ik doen?

Uw plant heeft waarschijnlijk luis of witte vlieg. Het kan helpen om uw plant te behandelen. Heeft er niks tegen in huis, neem dan even contact op. 

Mijn plant heeft geen mooie groene blaadjes?

Meestal is dat gebrek aan voedsel. Wij adviseren u om de planten bij te voeden met huyskweker plantenvoeding. Te weinig zon kan ook een oorzaak zijn. 

Mijn plant bloeit niet meer. Wat nu?

Uw plant krijgt waarschijnlijk niet voldoende (zon) licht. Of als de voedingsstoffen in de potgrond uitgeput zijn, zal de plant minder uitbundig bloeien, of zelfs helemaal niet meer. Wanneer u onze Huyskweker plantenvoeding in de juiste dosering gebruikt, zullen de planten het hele bloeiseizoen prachtige bloemen blijven geven.

Toch een Huyskweker spreken?